Culturale,  Vietnam

Live în Hoi An: A O SHOW

Aventurile oarecum culturale îs tot aventuri, așa-i? Eu zic că da, așa-i!

Nu degeaba am mers vreo patru seri la rând la dansuri tradiționale în Bali și nu degeaba pierd și câte cinci ore prin câte un muzeu. Că merg la un pahar cu vin sau la o Margarita după nu-i bai, cultura și alcoolul merg bine împreună, întrebați orice artist care se respectă.

În Hoi An eram chitită să ajung la teatrul de păpuși pe apă, dar a cam plouat în seara cu pricina așa că am renunțat. A doua opțiune nu era ceva tradițional, ci un show de care nu auzisem până înainte de plecare, când am făcut niscai „cercetări”. Spectacolul cu pricina se cheamă A O SHOW și este făcut de cei de la Lune Production. Deși nu auzisem de ei, se pare că au avut reprezentații atât prin țări din Asia, dar și în Australia sau Europa. De asemenea, pot fi văzuți inclusiv la Opera din Ho Chi Minh sau în Hanoi.

 

Asemuiți în prezentările de natură publicitară celor de la Cirque du Soleil, oamenii din spatele A O SHOW oferă un amestec de acrobație modernă cu mimă și teatru. Evident, comparația cu Cirque du Soleil este exagerată, în cazul Lune Production neputând vorbi de aceeași măiestrie și perfecțiune tehnică. Într-adevăr, unele momente sunt magice, însă altele sunt exagerate, neinspirate sau, pur și simplu, de un umor ieftin. Dară să nu fim cârcotași, chiar mi-a părut unic din tot ce am văzut până acum în Asia și cred că toți cei din sală au căscat gura de cel puțin câteva ori.

A O Show încearcă, de fapt, a ne arăta sufletul vietnamez, pornind de la rusticul idilic și ajungând la urbanizarea Vietnamului modern. Din păcate, unul dintre minusurile organizatorice este lipsa unui program care să prezinte protagoniștii și să povestească un pic despre ce va fi pe scenă, așa cum se face de obicei în asemenea cazuri. Altfel, locația din Hoi An este minunată, o clădire în formă de dom așezată pe malul râului, pe insulița An Hoi (la două minute de mers pe jos de locul unde am stat), iar înainte de reprezentație spectatorii sunt invitați la un ceai rece sau cald sau la un vin roșu sau alb, după gust.

 

Utile: nu e ieftin, biletele sunt de trei categorii, cel mai ieftin e 630,000 dong vietnamezi, iar cel mai scump costă 1,470,000 (adică undeva între 28 și 60 de dolari americani). Nu se poate fotografia sau filma în timpul spectacolului. Nu este ținută obligatorie.

Tips&tricks: dacă nu e foarte aglomerat și ajungeți la casa de bilete înainte de ora 5 (spectacolul începe la 6), poate aveți noroc și primiți un upgrade gratuit sub forma biletelor la o categorie superioară celei pentru care ați plătit. Mie mi s-a întâmplat.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.