Bali,  Indonezia

Un șofer balinez excelent. Recomandare.

Iată-mă întoarsă din Bali după numai 8 zile și, înainte de a începe seria de articole despre ce-am făcut și ce-am văzut acolo, am zis să vi-l recomand pe Kupit.

Dacă ajungeți prin Bali și vă decideți a merge de colo-colo cu un șofer faceți un pustiu de bine și contactați-l pe Kupit. Nu are mașina lui, nici măcar nu are mașină personală, ci este angajat la balicab.com. Iar în cazul în care Kupit primește noi clienți prin recomandare, atunci firma la care lucrează îi dă un bonus.

Îl recomand nu pentru că-s eu prea inimoasă, ci pentru că omul merită. M-a plimbat prin Bali timp de trei zile și nimic din comportamentul lui nu a fost deplasat. Nu mi s-a părut nicio clipă că așteaptă bacșiș (de fapt nici nu i-am dat, doar în ultima zi am rotunjit suma cu puțin).

Cu toate astea, Kupit mi-a găsit și transport până la aeroport – cu mult mai ieftin decât ceea ce oferea hotelul. Să nu mai vorbim de faptul că m-a dus la el acasă, am băut cafea de Bali făcută de nevastă-sa, mi-a trimis poze de la ceremonia de incinerare a bunicii nevestei, iar când l-am întrebat dacă îl pot recomanda și altora mai avea puțin și-mi pupa și mâinile.

Îl puteți contacta pe Whatsapp la numărul +6281338540648. Și vă rog eu, nu încercați să negociați nimic cu el, prețul este stabilit de firma, el e un simplu angajat.

Că vorbim de preț, Bali cab cere 540,000 de rupii indoneziene (în jur de 40 de dolari) pentru o zi întreagă, adică pentru 10 ore. Șoferul vă poate duce oriunde în Bali și pe site-ul lor sunt și sugestii de tururi, dar cel mai bine vă faceți lista cu locuri unde vreți să ajungeți și discutați cu șoferul cum e mai bine și în ce ordine că e cam imposibil să vă ducă de la est la vest într-o singură zi.

Eu am preferat compania asta pentru că nu-mi place să mă țigănesc și fix asta ar fi trebuit să fac dacă aș fi luat un oarecare șofer de pe stradă. Și al doilea motiv e că mai toate celelalte companii au tururi cu trasee dinainte stabilite, iar eu am o mica problemă cu tururile cu program stabilit. Problema s-ar chema „adică îmi spui tu unde să merg și cât să stau pe banii mei?”.

Prețul menționat mai sus este doar pentru mașină, nu include și parcări sau intrări pe la obiective, așa că pentru alea trebuie bugetat separat. Totodată, Bali cab vă pune la dispoziție șofer, nu ghid, deci nu puteți avea pretenții să știe toate cele. Să nu spuneți că nu v-am zis!

10 Comments

 • Cristina Dragomir

  Foarte dragut din partea ta sa recomanzi un om care a fost om. Poate ca, daca am face mai des asta si oamenii ar intelege ca dincolo de servicii conteaza atitudinea, ar fi mai mare numarul celor care se straduiesc sa-si faca proprii clienti sa sa simta bine in compania lor.

  • Cristina

   Tocmai de aceea l-am recomandat, pentru că merită. Oricum Bali este o destinație care e mult, mult peste România în ceea ce privește serviciile astea turistice simple.
   De fapt posibil treaba asta cu serviciile se potrivește oarecum culturii asiatice: educați să fie foarte politicoși mereu, asta merge de minune în turism.

  • Cristina

   Lasă că eu de 4 ani sunt aproape de Bali și l-am evitat pe motiv de Eat, Pray, Love și „sigur acum e plin de turiști cum nu-mi plac mie”. Și îmi pare rău că n-am fost până acum, e un loc uimitor 🙂
   Să știi că te citesc, dar nu comentez, citesc din umbră și încerc să învăț de la tine, de la Iulia și de la mica voastră comunitate.

   • o femeie

    Eu visez la Bali de la ai mei 16 ani, de pe vremea teleenciclopediei (si mai vazui un documentar si un film in Bali in vremea aceea). Cand aveam timp si libertatea de a calatori nu aveam banii, acum am banii dar sunt limitata de job si scoala. Poftim 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.