taman mesari guesthouse ubud bali accommodation
Bali,  Cazare,  Indonezia,  Vacanță cu buget redus

Unde am stat în Bali, categoria „cu buget redus”. Taman Mesari Guesthouse

Am stat în Ubud în două locuri: un hotel normal, cu piscină și ce mai trebuie, un pic mai departe de centru, și Taman Mesari Guesthouse, o casă balineză foarte aproape de artera principală din Ubud, dar totuși pe o stradă liniștită. Taman Mesari are vreo cinci camere private, iar prin „cameră” se înțelege „căsuță” cu o verandă, cameră de dormit și baie. Căsuțele oferă o experiență balineză faină prin decorații și ușile celea sculptate interesant. Totodată, fiecare cameră are denumirea ei, a mea a fost Rumah Hijau și habar n-am ce înseamnă sau dacă înseamnă ceva anume.

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation
Bine ați venit la Taman Mesari Guesthouse
taman mesari guesthouse ubud bali accommodation
Grădina. Căsuța mea e în stânga

Am plătit în jur de 55 de euro pentru patru nopți pentru o cameră dublă. Înainte de a face ochii mari cum că „vai, ce ieftin e Bali!”, vă spun că la Taman Mesari totul e foarte basic, doar internetul e decent și inclus, nu sunt produse cosmetice în baie, camera măricică, dar fără aer condiționat, ci doar cu ventilator. Și, deși nu dorm cu aerul condiționat deschis niciodată și abia dacă stau cu el o oră pe zi acasă, tare bine e să ai o telecomandă pe care să pui mâna când vii după o zi întreagă de golănit prin soare și umezeală. Așa că da, se poate spune că am simțit lipsa aerului condiționat cam…10 minute zilnic. Oricum, dacă nu puteți trăi fără AC clar nu e pentru voi.

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation
Camera. În spatele meu erau o fereastră aproape cât peretele și un birou, scaun, ventilator
taman mesari guesthouse ubud bali accommodation
Dușul. Ăla nu e tapet, chiar sunt pietre
taman mesari guesthouse ubud bali accommodation
Chiuveta. În stânga de tot e dulapul

Casa de oaspeți e, cum ziceam, foarte bine poziționată, aproape de centru, dar pe o stradă lăturalnică. Amplasarea a fost o alegere bună pentru primele zile în Ubud, pentru că am apucat a mă plimba prin oraș vânând obiectivele din zonă fără grija transportului și a negocierii de taxi ori grija mersului pe scuter într-un oraș aglomerat cum e Ubud. Da, e cam prea aglomerat, recunosc. Am mers pe jos continuu și peste tot, inclusiv la Ubud Food Festival care era cam la vreo 4 kilometri distanță (da, 4km dus-întors e mult pentru cineva cu lenea mea).

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation
Intrarea și veranda
taman mesari guesthouse ubud bali accommodation
Ușa sculptată. Musai tras perdelele seara
taman mesari guesthouse ubud bali accommodation
Decorațiuni exterioare. Sub tablou e un barong
taman mesari guesthouse ubud bali accommodation ganesha
Ganesha împodobit în fiecare dimineață în zori

Gândită pentru călători care sunt atenți cu bugetul, Taman Mesari are și o bucătărie comună, unde oaspeții își pot găti liniștiți mesele. Mai multe detalii despre bucătărie nu vă pot da, pentru că nici măcar n-am văzut-o, mâncarea prin oraș mi s-a părut ieftină și bună, iar bucătăria nu-i chiar camera mea favorită dintr-o casă. În schimb, veranda mi-a plăcut mult. Cu două scaune și o măsuță între ele, un fierbător electric și ceai și cafea la discreție, veranda s-a dovedit a fi un loc fain seara târziu, unde puteam sta în liniște făcând planul pentru a doua zi, cu o Bintang (bere locală) rece alături. Dacă nu am avut aer condiționat, măcar bere rece ca gheața să fie, am zis!


Utile: am rezervat această cameră prin AirBnb, iar gazda, Kopang, este extraordinară, poate ajuta cu transport ieftin de la aeroportul din Denpasar, închiriat de scuter și chiar transport și/sau tururi pentru diferite obiective aflate la o oarecare distanță de Ubud.


Dacă vă plac poveștile citite aici, nu uitați să vă abonați pentru a fi primii care află când scriu ceva nou. Pentru aventuri povestite live, mă puteți urmări și pe Facebook sau Instagram.

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.