Cristina face Aventură

Povești cu dor de ducă și aventuri câte și mai câte

ren i tang penang hotel malaysia

Unde am stat în Penang, categoria „în pat cu istoria”. Ren i Tang Heritage Inn

Când am fost în Penang, Malaezia, n-am ieșit din zona UNESCO a capitalei Georgetown. N-am avut nici măcar curiozitatea de a vedea partea modernă, cu zgârie-nori, a orașului și nici n-am apucat a vizita alte locuri, precum Parcul Național Penang. Am stat doar în cartierul acela plin de clădiri vechi, de artă stradală, muzee și delicii la tot pasul.

Iară la așa locație, mi s-a părut potrivit să aleg și o cazare pe măsură. Am căutat, așadar, un hotel aflat într-o clădire de tip heritage sau, mai pe românește, o clădire de patrimoniu. Sunt destule opțiuni prin oraș, dar eu m-am oprit asupra Ren i Tang Heritage Inn.

ren i tang heritage inn penang malaysia hotel

Intrarea Ren i Tang

Povestea Ren i Tang

Hotelul cu trei etaje aparține așa-numitului stil arhitectural Straits, stil eclectic menit a arăta ce se întâmplă din punct de vedere arhitectural atunci când Estul întâlnește Vestul; este vorba de fapt despre constructii ce îmbină atât elemente occidentale, cât și asiatice. Ren i Tang Heritage Inn face parte din categoria clădirilor apărute în perioada timpurie a acestei metode de construcție, judecând după ornamentația modestă.

ren i tang heritage inn penang malaysia hotel

Tot felul de obiecte vechi

Istoria Ren i Tang nu este, însă, la fel de modestă: se pare că a găzduit, timp de peste 100 de ani, cea mai veche farmacie din Asia de Sud-Est. Farmacia, numită Yin Oi Tong, a fost deschisă în 1796 de către imigrantul chinez Koo Suk Chuan și încă servește clienți în zilele noastre. Clădirea hotelului Ren i Tang a fost construită în 1885, ca răspuns la nevoia acută de spațiu pentru afacerea care mergea ca pe roate.

ren i tang heritage inn penang malaysia hotel

Spațiu comun de lenevit, plin cu obiecte vechi

ren i tang heritage inn penang malaysia hotel

Spațiu de lenevit cu perne și ieșire la curtea interioară

În 2009, când apoteca s-a mutat din clădire, au fost lăsate în urmă tot felul de accesorii și lucruri netrebuincioase, iar noii proprietari au decis a le păstra într-un muzeu la parterul Ren i Tang Heritage Inn. Așadar, să nu vă mirați dacă la sosire va trebui să faceți check-in printre rafturi cu sticle ori recipiente pentru pastile datând de pe vremea când unii dintre voi nici nu erați născuți.

ren i tang heritage inn penang malaysia hotel

Scara originală. „Tejgheaua” din dreapta este recepția

Respectul pentru vechi

nu se vede doar în muzeul de la parter, ci și în dorința de a păstra cât mai multe detalii autentice.

Renovarea clădirii în vederea transformării în hotel a durat doi ani, iar rezultatul este un mix tare fain între confortul modern (aer condiționat, dușuri moderne, internet) și elemente originale precum scara de lemn ori vechea galerie de aeraj. Aceasta din urmă mi se pare extrem de interesantă, căci era folosită atât ca sistem de aerisire (și e nevoie, imaginați-vă Asia de Sud-Est fără aer condiționat), cât și ca modalitate de a transporta produse din depozitul aflat la etajele superioare către farmacia de la parter, cu ajutorul unui mecanism cu scripeți.

ren i tang heritage inn penang malaysia hotel

Vechea galerie de aeraj

Atenție,
scara originală din lemn este unicul mod de a ajunge la camerele aflate la etaj, clădirea nu a avut și nu are lift. Nu este, deci, prietenoasă cu oaspeții cu mobilitate redusă ori cu cei care au bagaje foarte voluminoase.

ren i tang heritage inn penang malaysia hotel

Curtea interioară cu verdeață

Grija pentru mediu

este un alt principiu care pare să îi ghideze pe cei de la Ren i Tang Heritage Inn. Cosmeticele din baie sunt ținute în recipiente din ceramică și sunt fabricate local. Iar calitatea chiar este excelentă, am fost impresionată de cât de bine mi-au priit șamponul și gelul de duș. Apa vine în sticle, nu în pet-uri, iar lemnul folosit la renovare este de fapt lemn reciclat.

Cazarea la Ren i Tang Heritage Inn

Hotelul are 17 camere, dintre care unele chiar unice, precum Airwell Room ori cele numite Loft. Cred că e important să studiați pozele fiecărei încăperi înainte de a rezerva, să nu aveți surprize la sosire. Eu am ales Tub, o cameră dublă de 27mp care, pe lângă dușul aferent, are și o cadă din lemn arătoasă. Sărurile pentru o eventuală sesiune de spa sunt din partea casei. Am plătit în jur de 300RM/noapte, micul dejun fiind inclus.

ren i tang heritage inn penang malaysia hotel

Camera mea, am făcut poze abia a treia zi cred. În total sunt trei ferestre mari.

ren i tang heritage inn penang malaysia hotel

Cada de lemn din baie

Am fost mai mult decât mulțumită de alegerea făcută, mi-au plăcut mult curățenia exemplară a camerei și lemnul sănătos folosit pentru pat, scaune și birou. Favoritele mele au fost, însă, ferestrele mari și luminoase, cu obloane de lemn. M-a surprins plăcut și o mini-bibliotecă, o colecție de câteva cărți în limba engleză, puse la dispoziția oaspeților pe un raft lângă pat.

Altele

Mă văd nevoită să menționez faptul că Ren i Tang Heritage Inn se află în Little India pentru că știu că sunt persoane care s-ar feri a alege un hotel într-un asemenea cartier. Ei bine, nu e cazul. Zona este extrem de sigură, inclusiv pentru femei solo, cum călătoresc eu mai tot timpul.


Dacă găsiți utile articolele mele, nu uitați să vă abonați la blog. De asemenea, mă puteți găsi și pe Instagram sau Facebook.


 

error

Previous

În căutarea Vechiului Tokyo. La pas prin pitorescul Yanesen.

Next

Am întrebat 10 bloggeri români…

6 Comments

 1. Ciubărul ăla din lemn împreună cu Little India mi se par de vis. Ce să îți și dorești mai mult?

 2. Ciubarul de lemn in loc de cada de dush ma urmareste de cateva zile. Arata de vis!

  • Cristina

   :DFix de asta am ales și eu camera aceasta, m-a fermecat aspectul rustic. A fost alegerea potrivită, fără nicio îndoială 😀

 3. Nici nu știu cu ce să încep! :))) Cada e minunată! Cu toată fobia de microbi, m-aș scălda un pic acolo. Mi se pare foarte tare ideea cosmeticelor produse local, ținute în recipiente din ceramică. Apreciez enorm atenția la detalii. Mi se pare tare faină și istoria locului. Mi-ar plăcea tare mult să ajung acolo la un moment dat, mai ales pentru că sunt atrasă de tot ceea ce înseamnă vechi.

  • Cristina

   Penang e absolut grozav! Mi-a plăcut teribil de mult. Și da, cada aia faină e motivul pentru care am ales camera respectivă. Dar și hotelul în sine e super interesant așa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén