Povești cu dor de ducă și aventuri câte și mai câte

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation

Unde am stat în Bali, categoria „cu buget redus”. Taman Mesari Guesthouse

Am stat în Ubud în două locuri: un hotel normal, cu piscină și ce mai trebuie, un pic mai departe de centru, și Taman Mesari Guesthouse, o casă balineză foarte aproape de artera principală din Ubud, dar totuși pe o stradă liniștită. Taman Mesari are vreo cinci camere private, iar prin „cameră” se înțelege „căsuță” cu o verandă, cameră de dormit și baie. Căsuțele oferă o experiență balineză faină prin decorații și ușile celea sculptate interesant. Totodată, fiecare cameră are denumirea ei, a mea a fost Rumah Hijau și habar n-am ce înseamnă sau dacă înseamnă ceva anume.

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation

Bine ați venit la Taman Mesari Guesthouse

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation

Grădina. Căsuța mea e în stânga

Am plătit în jur de 55 de euro pentru patru nopți pentru o cameră dublă. Înainte de a face ochii mari cum că „vai, ce ieftin e Bali!”, vă spun că la Taman Mesari totul e foarte basic, doar internetul e decent și inclus, nu sunt produse cosmetice în baie, camera măricică, dar fără aer condiționat, ci doar cu ventilator. Și, deși nu dorm cu aerul condiționat deschis niciodată și abia dacă stau cu el o oră pe zi acasă, tare bine e să ai o telecomandă pe care să pui mâna când vii după o zi întreagă de golănit prin soare și umezeală. Așa că da, se poate spune că am simțit lipsa aerului condiționat cam…10 minute zilnic. Oricum, dacă nu puteți trăi fără AC clar nu e pentru voi.

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation

Camera. În spatele meu erau o fereastră aproape cât peretele și un birou, scaun, ventilator

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation

Dușul. Ăla nu e tapet, chiar sunt pietre

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation

Chiuveta. În stânga de tot e dulapul

Casa de oaspeți e, cum ziceam, foarte bine poziționată, aproape de centru, dar pe o stradă lăturalnică. Amplasarea a fost o alegere bună pentru primele zile în Ubud, pentru că am apucat a mă plimba prin oraș vânând obiectivele din zonă fără grija transportului și a negocierii de taxi ori grija mersului pe scuter într-un oraș aglomerat cum e Ubud. Da, e cam prea aglomerat, recunosc. Am mers pe jos continuu și peste tot, inclusiv la Ubud Food Festival care era cam la vreo 4 kilometri distanță (da, 4km dus-întors e mult pentru cineva cu lenea mea).

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation

Intrarea și veranda

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation

Ușa sculptată. Musai tras perdelele seara

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation

Decorațiuni exterioare. Sub tablou e un barong

taman mesari guesthouse ubud bali accommodation ganesha

Ganesha împodobit în fiecare dimineață în zori

Gândită pentru călători care sunt atenți cu bugetul, Taman Mesari are și o bucătărie comună, unde oaspeții își pot găti liniștiți mesele. Mai multe detalii despre bucătărie nu vă pot da, pentru că nici măcar n-am văzut-o, mâncarea prin oraș mi s-a părut ieftină și bună, iar bucătăria nu-i chiar camera mea favorită dintr-o casă. În schimb, veranda mi-a plăcut mult. Cu două scaune și o măsuță între ele, un fierbător electric și ceai și cafea la discreție, veranda s-a dovedit a fi un loc fain seara târziu, unde puteam sta în liniște făcând planul pentru a doua zi, cu o Bintang (bere locală) rece alături. Dacă nu am avut aer condiționat, măcar bere rece ca gheața să fie, am zis!


Utile: am rezervat această cameră prin AirBnb, iar gazda, Kopang, este extraordinară, poate ajuta cu transport ieftin de la aeroportul din Denpasar, închiriat de scuter și chiar transport și/sau tururi pentru diferite obiective aflate la o oarecare distanță de Ubud.


Dacă vă plac poveștile citite aici, nu uitați să vă abonați pentru a fi primii care află când scriu ceva nou. Pentru aventuri povestite live, mă puteți urmări și pe Facebook sau Instagram.

Previous

Curs de gătit în Kuala Lumpur cu LaZat Cooking – partea a II-a. Ce am gătit?

Next

„Kahop” – invitație la o colecție de vloguri de călătorie vechi de aproape un secol

4 Comments

 1. O fi ea basic, dar căsuța asta arată de parcă ar avea personalitate proprie. Pentru mine pare simplitatea de care aș avea nevoie pentru a-mi găsi inspirația, a-mi răspunde la niște întrebări sau poate a nu mă gândi la nimic pentru o perioadă. Uneori chiar gândesc prea mult.

  • Cristina

   Basic nu-i musai ceva negativ, doar că mi s-a părut corect să menționez asta. Nu m-am simțit rău acolo deloc și aveau oaspeți care stăteau cu lunile.

   Sunt o mulțime de astfel de case de oaspeți prin tot orașul, cred că se poate găsi ceva la același preț sau poate doar cu câțiva euro mai scump, dar care are și aer condiționat. Oricum, mie nu mi-a displăcut și mi-a surâs ideea de a sta într-o casă balineză 🙂

   Bali poate fi un loc unde îți găsești inspirația sau poate fi un loc detestabil, ca orice alt loc. Pur și simplu suntem oameni diferiți și ne încântă lucruri diferite. Mie mi-a plăcut 🙂 Și dacă simți nevoia să o iei pe coclauri poate n-ar fi rău să începi a te uita de bilete de avion. Nu neapărat către Bali 😀

 2. Ce dor mi-e de băile lor cele exterioare! Da, în Bali cazările sunt foarte drăguțe, personalizate cumva și la prețuri accesibile.

  • Cristina

   Să știi că și mie baia mi-a plăcut cel mai mult. Foarte autentică și faină. Și da, nu știu unde mai găsești unde mai găsești un bungalow cu baie propie, internet și tot ce trebuie la sub 15 euro…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén